Silk Cosmetic Sea Sponges

Artikelnummer: HYFSB2W
Storlek: 3x1,5”
Produktinformation

Fin silkesmjuk havssvamp som kan absorbera mycket vatten och passar att användas dagligen. Denna havssvamp har mycket små porer vilket för att den passar bra för att använda till applicering av foundation och make-up samt djuprengöring av känslig hud kring ögon och näsa. Då havssvampen är mjuk kan den användas för att rengöra bebisars känsliga hud. Havssvampen kan även användas vid rengöring av ansiktet för att skonsamt exfoliera huden och ge en vacker lyster. Handplockad i Medelhavet.

Havssvampar är det mest naturliga och skonsamma sättet att rengöra, massera och exfoliera huden. När havssvampen är fuktig är den mjuk som silke samtidigt som den rengör huden mer effektivt än syntetiska medel eller andra hjälpmedel. Havssvampar är hypoallergeniska och passar alla hudtyper, inklusive de mest känsliga. Hållbarheten för havssvampar är lång tack vare att de inte går sönder som syntetiska tvättsvampar. Havssvampar hindrar naturligt tillväxten av bakterier, de är dessutom enkla att rengöra och håller inte kvar lukt.

I antika grekland kallades havssvampen för “Zoofitan”, vilket kan översättas till halvväxt/halvdjur. Havssvampar har varken en hjärna eller ett nervsystem och de är bland världens enklaste levande organismer. Havssvampar finns över hela världen och på alla havsdjup. Däremot är bara 7st av de 12 500st kända arterna som är användbara för hud- och kroppsvård.

Havssvampar är en biologiskt nedbrytbar och förnybar naturresurs. Vetenskapliga studier visar att om havssvampar skördas regelbundet ökar populationen i antal och hälsan förbättras. Dykarna som har skördat dessa havssvampar har en speciell licens och de skördas individuellt genom att dykaren skär av svampen vid basen och lämnar rötterna intakta för att svampen ska kunna växa igen. Endast havssvampar över 12,5 cm i diameter skördas och de mindre havssvamparna lämnas för att växa. Havssvampar har en unik förmåga att reproduceras från små fragment så när dykarna rör havsbottnen sprider sig havssvampen. Alla material är återvinningsbara som används i och vid tillverkning av förpackningarna till havssvamparna.

Havssvamparna köps direkt från de lokala dykarna till rättvisa priser för att stödja lokalsamhället och traditionen att skörda havssvamp.

De traditionella metoderna för att behandla, mäta och förbereda havssvampar för användning inom hud- och kroppsvård följs för att säkerställa kvaliteten. Havssvamparna genomgår 42 steg av bearbetning för hand och de sista stegen utförs alltid i Storbritannien för att garantera fullständig kvalitetskontroll.

Användning

Skölj i varmt vatten efter varje användning och låt därefter havssvampen lufttorka. Blek den inte, koka den inte, maskintvätta den inte, vrid den inte -  ta hand om havssvampen genom att krama den varsamt. För att djuprengöra havssvampen, lägg den upp till en timme i en lösning av hälften varmt vatten och hälften vitvinsvinäger. Skölj därefter havssvampen väl med enbart vatten och låt lufttorka. Djuprengöring kan även genomföras med varmt vatten och grapefruktkärnextrakt (Citricical) som är naturligt antibakteriellt. Skölj därefter havssvampen väl med enbart vatten och låt lufttorka.

Havssvampens volym ökar ca 10% när den är fuktig. Eftersom havssvampen är helt naturlig, kontrollera att havssvampen är helt fri från havspartiklar innan användning.

Fler produkter från Hydréa London (Visa alla)